EilandBonaire.nl
informatie over Bonaire

BonaireKaart Bonaire

Home  |  Klimaat   |  Informatie  |  Foto's  |  Stranden  |  Vakantie aanbiedingen  |  Vliegtickets  |  Activiteiten  |  Duiken  |  Contact


 

 


 


Activiteiten en bezienswaardigheden op Bonaire

Er zijn op Bonaire diverse activiteiten die je kunt ondernemen. Ook heeft Bonaire een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen. Op deze pagina staan de activiteiten en de bezienswaardigheden van Bonaire.Duiken en Snorkelen

Bonaire is erg populair onder duikers. Duiken op Bonaire is een leuke activiteit. Bonaire is een van de mooiste duikbestemmingen van de wereld. Het onderwaterleven van Bonaire is door de heldere zee zeer goed te aanschouwen. Er zijn op Bonaire veel duikscholen en bedrijven waar je duikspullen kunt huren. Lees meer over het duiken op Bonaire.

Stranden

Bonaire heeft een aantal mooie stranden. Het is aan te raden om tijdens je verblijf zo veel mogelijk stranden te bezoeken, dit is een leuke activiteit. Er zijn verschillende soorten stranden op Bonaire, zo zijn er stranden waar je kunt relaxen en zwemmen en zijn er ook stranden die meer geschikt zijn om te duiken. De stranden met een ruige zee zijn een echte bezienswaardigheid op Bonaire. Lees meer over de stranden van Bonaire.

Uitgaan

Bonaire is een relatief rustig eiland op het gebied van uitgaan. Toch zijn er op Bonaire genoeg activiteiten en is er veel te beleven wanneer u lekker uit wilt gaan. Zo zijn er diverse cafe's, is er een casino en zijn er diverse restaurants op Bonaire. Lees meer over het uitgaan op Bonaire.

Zeilen en Surfen

Een leuke activiteit op Bonaire is zeilen of surfen. Bonaire is bij uitstek geschikt om te zeilen en surfen, er is namelijk vrijwel altijd wind! Een prachtige locatie om te zeilen of surfen is Lac Bay, het water is hier niet diep zodat je op veel plaatsen kunt staan. Tevens is deze plaats een mooie bezienswaardigheid en zeker een bezoekje waard. Lees meer over het zeilen en surfen op Bonaire.

Golfen

Op Bonaire is er de mogelijkheid om te golfen, voor veel mensen een leuke activiteit. Aan de oostkust van Bonaire vind je een golfbaan. De naam van deze golfbaan is "
Piedra So". De golfbaan is ontstaan doordat een aantal bewoners van Bonaire het golfen misten, er is toen besloten om een golfbaan te bouwen. De golfbaan van Bonaire heeft als kenmerk dat het landschap van de holes hetzelfde is als het normale landschap. Er groeien cactussen en het is er droog. Wel zijn er diverse waterpartijen. Voor de avontuurlijke golfer zal deze baan een echte uitdaging zijn. Lees meer over golfen op Bonaire.


Eilandtour

Het maken van een eilandtour op Bonaire is een aanrader, een erg leuke activiteit! Je kunt gebruik maken van een georganiseerde eilandtour of natuurlijk zelf een auto huren. Wanneer je zelf een auto gaat huren dan is het aan te raden om minimaal twee dagen het eiland Bonaire te verkennen. Lees meer over de eilandtour op Bonaire.

Slavenhuizen

De slavenhuisjes op Bonaire staan vlakbij het Pekelmeer, het bezoeken van de slavenhuizen is een echte bezienswaardigheid op het eiland. De slavenhuizen zijn bijzonder doordat het een herinnering uit de slaventijd is. Rond 1863 is de slavernij op Bonaire afgeschaft. De slaven werden ingezet bij het werk in de zoutpannen.

Zoutwinning

De zoutwinning op Bonaire is bijzonder vanwege de kwaliteit. Het gewonnen zout wordt het meeste gebruikt in de industrie.

Natuur

Er is op Bonaire veel natuur te bezichtigen. De noordelijke helft van Bonaire heeft het meeste bos. Er komen veel soorten planten en bomen voor op Bonaire, de cactus is hier een voorbeeld van. Ook leven er op Bonaire diverse soorten vogels. De natuur onderwater op Bonaire is ook bijzonder mooi, zowel de prachtige vissen als het koraal is echt een bezienswaardigheid!

Vlinderboerderij


De vlindertuin van Bonaire heet "Butterfly Garden Bonaire". Er zijn in de vlinderboerderij op Bonaire prachtige vlinders te zien. De meest uitlopende soorten vlinders kun je in de vlindertuin zien. De vlindertuin ligt vlakbij het Lac Cai. Lees meer over de vlindertuin op Bonaire.

 Strand van Bonaire, een echte bezienswaardigheid
de zee en het strand van Bonaire zijn
een echte bezienswaardigheid.


 

2012 EilandBonaire.nl   |   disclaimer