EilandBonaire.nl
informatie over Bonaire

BonaireKaart Bonaire

Home  |  Klimaat   |  Informatie  |  Foto's  |  Stranden  |  Vakantie aanbiedingen  |  Vliegtickets  |  Activiteiten  |  Duiken  |  Contact


 

 


 


Informatie Bonaire

Deze pagina gaat over informatie over Bonaire. De verschillende onderwerpen hieronder geven je nuttige informatie over Bonaire.

Airport Bonaire / Vliegveld Bonaire

Flamingo Airport, het vliegveld van Bonaire geeft toegang tot het eiland Bonaire. Elke dag komen er vele toeristen en locale mensen aan op Flamingo Airport.

Er landen op Flamingo Airport diverse vliegtuigen, waaronder KLM en Arke Fly. Jaarlijks komen er honderdduizenden passagiers aan op het vliegveld van Bonaire.

Lees meer over het vliegveld van Bonaire.

Flamingo Airport / Vliegveld van Bonaire

Autoverhuur Bonaire

Op Bonaire zijn er mogelijkheden tot het huren van een auto. Er zijn meerdere autoverhuurders op Bonaire. De meeste houden adres vlakbij het vliegveld van Bonaire.

Bedenk van tevoren waar je de auto voor nodig heeft. Is het bijvoorbeeld de bedoeling dat je off road gaat rijden, houd hier dan rekening mee met het uitkiezen van het type huurauto. Lees meer over de autoverhuur op Bonaire.
Autoverhuur Bonaire

Activiteiten en bezienswaardigheden Bonaire

Er zijn op Bonaire diverse activiteiten die je kunt ondernemen. Ook heeft Bonaire een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen. Op deze pagina staan de activiteiten en de bezienswaardigheden van Bonaire. Lees verder.

Activiteiten en bezienswaardigheden op Bonaire

Elektriciteit / Voltage Bonaire

Bonaire kent een ander voltage dan Nederland. Op Bonaire is de elektriciteit 110 volt, anders dan de 220 volt zoals wij deze in Nederland kennen.

Het is handig om voor vertrek zogenaamde omvormers mee te nemen. Deze passen in het 110 volt stopcontact en hebben vervolgens de ingangen zoals wij deze in Nederland kennen. Je kunt dan je bijvoorbeeld je telefoonoplader gewoon gebruiken. Apparaten die veel stroom gebruiken, zoals een föhn, kunnen minder vermogen dan in Nederland. Lees verder.
 
Elektriciteit Bonaire, 110 volt

Eten en restaurants op Bonaire

Er zijn op Bonaire diverse eetgelegenheden. Vooral in de hoofdstad Kralendijk zijn er veel restaurants. Het eten op Bonaire is erg gevarieerd. Populair eten op Bonaire is vis, er zijn diverse vistentjes waar je een vers gebakken vis kunt kopen. Lees verder over het eten van Bonaire. Eten Bonaire en de Restaurants op Bonaire

Ervaringen over Bonaire

Ben je benieuwd naar ervaringen van mensen over Bonaire? Ervaringen en beoordelingen over Bonaire kunnen je helpen bij het hebben van een fijne vakantie!

Lees verder over de ervaringen over Bonaire.
 
Ervaringen en Beoordelingen Bonaire

Flamingo's op Bonaire

Op Bonaire kun je flamingo's tegenkomen. Flamingo's leven in een warm klimaat en zijn te herkennen aan de bijzondere rose kleur.

Lees meer over Flamingo's op Bonaire.
 
Flamingo's Bonaire

Hoofdstad Bonaire

De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk. Kralendijk heeft diverse restaurants en uitgaansgelegenheden. De politiek en het zakelijke gebeuren kun je in Kralendijk verwachten.

Lees meer over de hoofdstad van Bonaire.
Kralendijk, hoofdstad Bonaire

Inwoners Bonaire

Bonaire heeft ongeveer 15.700 inwoners in 2012. Ten opzichte van bijvoorbeeld Aruba is Bonaire niet dichtbevolkt.

Van de 15.700 inwoners van Bonaire is ruim 90% geboren of afkomstig uit de Antillen. Er wonen een paar honderd mensen die afkomstig zijn uit landen als de Verenigde Staten of Nederland.

Lees meer over de inwoners van Bonaire.
 
Inwoners Bonaire, inwonersaantal Bonaire

Kaart Bonaire

Op deze pagina kun je de landkaart van Bonaire bekijken. Op de kaart van Bonaire is het eiland vanaf bovenaf te zien. Je krijgt een goede indruk van Bonaire door het bekijken van de landkaart.

Bekijk de landkaart van Bonaire hier.

Klimaat Bonaire

Het klimaat van Bonaire is een zogenaamd ‘Tropisch-Aride’ klimaat. De temperatuur op Bonaire is het gehele jaar zeer constant. De gemiddelde temperatuur op Bonaire ligt rond de 27 graden.

Ga naar de pagina over het klimaat van Bonaire.
Klimaat Bonaire

Kitesurfen Bonaire

Bonaire is erg geliefd onder kitesurfers. Door de constante wind is Bonaire bij uitstek geschikt om te kitesurfen.

Wat is kitesurfen? Een kitesurfer laat zich vooruit trekken aan een grote vlieger. Door de wind trekt de vlieger de kitesurfer over het water. Lees meer over kitesurfen op Bonaire.
Kitesurfen Bonaire

Landcode Bonaire

De landcode, ook wel het netnummer, van Bonaire zijn de eerste cijfers die je moet gebruiken voordat je een telefoonnummer van Bonaire gaat bellen.

De landcode / netnummer van Bonaire is 00599 of +599. Lees meer over de landcode / netnummer van Bonaire.
 

Munteenheid / Betaalmiddel Bonaire

De munteenheid van Bonaire is de Amerikaanse Dollar. De termen munteenheid en betaalmiddel betekenen hetzelfde. In 2011 is de munteenheid van Bonaire veranderd, sindsdien is de Amerikaanse Dollar de officiële munteenheid.

Lees meer over de munteenheid van Bonaire.
Munteenheid Bonaire, betaalmiddel Bonaire

Natuur Bonaire

Bonaire beschikt over een diversiteit aan natuur. Zo zijn er de diverse stranden, deze zijn stuk voor stuk prachtig om te zien. Er zijn rustige stranden die geschikt zijn om te zwemmen en snorkelen, maar er zijn ook ruige stranden. De zee slaat hier tegen de rotsen, prachtig om te zien.

Lees meer over de natuur van Bonaire.
 
Natuur Bonaire

Oppervlakte Bonaire

De oppervlakte van Bonaire is 288 km2. Bonaire heeft de volgende afmetingen; het eiland Bonaire is 39 kilometer lang en het meest brede gedeelte is 12 kilometer.

Lees meer over de oppervlakte van Bonaire.
Oppervlakte Bonaire

Plaatsen Bonaire

Op het eiland Bonaire zijn een aantal plaatsen. De plaatsen van Bonaire liggen dicht bij elkaar door de relatief geringe oppervlakte van Bonaire. Lees meer over de plaatsen van Bonaire. Plaatsen Bonaire

Plattegrond Bonaire

De plattegrond van Bonaire kun je op deze pagina terugvinden. Op het eiland Bonaire zijn er diverse dingen te doen. Zo zijn er diverse stranden maar hiernaast kun je nog vele andere dingen die je er kunt doen.

Plattegrond Bonaire.
Plattegrond Bonaire

Strand Bonaire

Bonaire kent een aantal stranden, de stranden van Bonaire staan op deze pagina beschreven. De stranden van Bonaire staan bekend als een van de mooiste ter wereld. Dit vanwege de blauwe heldere zee en het prachtige witte strand. Ga naar de stranden van Bonaire.
 
Strand Bonaire

Tijdsverschil Bonaire

Bonaire kent een tijdsverschil ten opzichte van Nederland. Het tijdsverschil tussen Nederland en Bonaire is afhankelijk van de zomertijd of wintertijd.

Bekijk hier wat het tijdsverschil tussen Bonaire en Nederland is.
 
Tijdsverschil Bonaire

Uitgaan op Bonaire

Bonaire is een relatief rustig eiland op het gebied van uitgaan. Toch is er op Bonaire genoeg te beleven wanneer u lekker uit wilt gaan. Zo zijn er diverse cafe's, is er een casino en zijn er diverse restaurants op Bonaire.

Lees meer over het uitgaan op Bonaire.
Uitgaan en Cafes Bonaire

Vlag van Bonaire

De vlag van Bonaire bestaat uit een aantal kleuren. Linksboven is de vlag van Bonaire geel, dan een wit vlak en rechtsonder kleurt de vlag blauw. In het midden is een afbeelding van een kompas te zien. Lees meer over de vlag van Bonaire. Vlag Bonaire

Vliegtijd Bonaire

De vliegtijd naar Bonaire wordt berekend vanaf Schiphol, Amsterdam. De vliegtijd van Amsterdam naar Bonaire is afhankelijk van het feit of er een tussenstop wordt gemaakt.

Het is aan te raden om vooraf de vliegtijden te bekijken per maatschappij. De verschillen in het aantal vlieguren van Amsterdam naar Bonaire zijn soms enorm. Lees verder over de vliegtijden van Amsterdam naar Bonaire.

Vliegtuigmaatschappijen naar Bonaire

Er zijn diverse vliegtuigmaatschappijen die vanaf Schiphol Amsterdam naar Bonaire vliegen.

De vliegtuigmaatschappijen die op Amsterdam-Bonaire vliegen kun je vergelijken op prijs, beenruimte, comfort en vliegduur.

Lees meer over de vliegtuigmaatschappijen die vliegen naar Bonaire.

Vliegtuigmaatschappijen naar Bonaire

Weer Bonaire

Bonaire kent een regelmatig weer. Het klimaat van Bonaire wordt gekenmerkt door het warme weer het gehele jaar door. De verschillen in temperatuur zijn gedurende het hele jaar slechts minimaal.

Lees hier meer over het weer van Bonaire.
 
Weer Bonaire

Wereldkaart Bonaire

Bonaire maakt deel uit van de Nederlandse Antillen. Bonaire ligt vlakbij de overige twee ABC-Eilanden Aruba en Curaçao. Globaal gezien op de wereldkaart ligt Bonaire boven Venezuela. De afstand Amsterdam-Bonaire is ongeveer 7.800 kilometer. Lees meer over Bonaire op de wereldkaart.
 
Bonaire op de Wereldkaart

Winkels Bonaire

Bonaire kent diverse winkels. Er zijn op Bonaire een aantal supermarkten, ook zijn er souvenirwinkels op Bonaire.

Lees meer over de winkels op Bonaire.
Winkels en Supermarkten Bonaire

Zee van Bonaire

Bonaire heeft een prachtige zee! De kleur van de zee is helder blauw. De combinatie van die prachtige zee en het parelwitte strand met palmbomen, maken het geheel erg mooi. Lees meer en bekijk foto's van de zee van Bonaire. Zee van Bonaire

 Strand van Bonaire, zee van Bonaire
de zee en het strand van Bonaire

Strand bonaire met palmbomen
strand Bonaire met palmbomen
 

© 2012 EilandBonaire.nl   |   disclaimer